Sunday, January 17, 2010

RUKKIPIPARKOOGID/KÜPSISED

mõõdud antud spetsiaalsete mõõdukulpide järgi, mis saadaval majapidamisosakondades.
700ml peenet rukkijahu
50ml tärklist
100ml pruuni suhkrut
100ml linnast või suhkrupeedi siirupit
15ml lahustuvat kohvi
15ml kakao pulbrit või carobi pulbrit
15ml piparkoogi maitseainet või kaneeli
200ml maitsestamata jogurtit või hapukoort
100g sulavõid
2 muna
segada kokku kuivained ja seejärel lisada ülejäänud. Valmis taigen jätta pooleks tunniks külmkappi tahkuma, seejärel rullida ahjuplaadile,määrida pealt munaga, puistada üle kookoshelveste, kanepikrõpsude, seesamiseemnete, pähklipuru või küpsisepuruga. Küpsetada 200 kraadi juures pealt krõbedaks. Mida õhem on taigen, seda krõbedamad küpsised tulevad. Valmis soojast küpsetisest lõigata noa või pizzarulliga meelepärase kuju ja suurusega küpsised.

No comments:

Post a Comment