250g rohelisi läätsi
150-200g riisi
1 sibul
Pool küüslaugu pead
1,5tk köögiviljapuljongi kuubikut
2spl sojajahu
2spl kaerajahu
0,25 spl küpsetuspulbrit
3spl riivsaia
Guljašimaitseainet
Hakklihamaitseainet
Pipart ja soola
Natuke õli
Väike pakk tomatipastat või punast Hiina kastet
Loputa riis ja läätsed läbi ning pane koos potti keema umbes 30 minutiks. Vett lisa rohkem, kui on läätsesid ja riisi. Kui vesi keeb, lisa ka tükeldatud sibul ja küüslauk ning puljongikuubikud.Samal ajal sega kõik ülejäänud ained omavahel ühtlaseks pastaks, kuid jäta natuke tomatipastat veel pikale poisile peale määrimiseks. Kurna pehmeks keenud läätsed ja riis ning sega need kokkusegatud pastaga. Vala segu õliga määritud keeksivormi ning peale määri peale veel tomatipastat ja raputa riivsaia, et oleks kaetud. Aseta vorm kuuma ahju ning küpseta 200C juures umbes 30 minutit. Lase toidul 1-2 tundi enne söömist jahtuda. Aseta vorm tagurpidi suuremale alusele ning võta vorm ära. Lõika pikk poiss viiludeks. Maitseb suurepäraselt ka järgmisel päeval. Sobib hästi leiva peale, kartuli ja kastme kõrvale või näiteks tükeldatult pitsa peale.
Sunday, January 17, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment